Odvádzač kondenzátu plavákový - Odvádzače kondenzátu - priemyselné armatúry - Nerez SIGMATECH
 

Odvádzač kondenzátu plavákový

Odvádzač kondenzátu plavákový - image

Plavákový odvádzač kondenzátu s automatickým odvzdušňovaním, prírubový, z oceľoliatiny, na vodnú paru alebo kondenzát z vodnej pary.

Použitie:

Odvádzač kondenzátu slúži na automatické odvádzanie kondenzátu zo zariadení prevádzkovaných vodnou parou. Odvádzač možno použiť do zvislého i vo­dorovného potrubia. Prípustné pretlaky s priradením k teplotám sú

  • 3,20 MPa pri teplote do 250 °C
  • 3,09 MPa pri teplote do 300 °C
  • 2,72 MPa pri teplote do 350 °C
  • 2,35 MPa pri teplote do 400 °C
  • 1,18 MPa pri teplote do 450 °C

Materiál:

Teleso a kryt sú odliatky z oceľoliatiny. Funkčné časti regulátora sú z antikoróznej ocele. Tesnenie medzi telesom a krytom je z IT materiálu.


MONTÁŽ: Odvádzač kondenzátu je dodávaný pre montáž do zvislého potrubia. Pre montáž dovodorovného potrubia je nutné odvádzač upraviť demontážou krytu, uvoľnením skrutky regulátora, pootočením telesa do žiadanej polohy, upevnením skrutky regulátora a spätnou montážou krytu. Základnou zásadou je prívod pracovnej látky
v smere šípky na telese, odvzdušňovací trubička musí byť v hornej polohe, voľná plaváková gule v dolnej polohe, vypúšťací zátka je v dolnej časti krytu. odvádzač musí byť montovaný v najhlbšom mieste systému.


gallery image 0
gallery image 1